De onderwaterwereld bij Dahab is fantastisch. Maar er is nog veel meer te doen. Rondom Dahab zijn talloze prachtige bezienswaardigheden.

Liefhebbers van wandeltochten door de woestijn kunnen een bezoek brengen aan de Red Canyon en de White Canyon, eventueel te combineren met een lunch bij de Bedoeienen in de Ain Khudra Oase en een bezoek aan de Mushroomrock.

Ook een tocht naar de mysterieuze koepelgraven van Nawamis en de stijle zandduinen van Safra en Hedoda is zeer de moeite waard.

En een bezoek aan het Katharineklooster aan de voet van de Jebel Musa (Mozesberg) mag natuurlijk ook niet ontbreken. Het is ook mogelijk om in de nacht de Mozesberg te beklimmen, om daar 's morgens vroeg getuige te zijn van de
spectaculaire zonsopgang.

Ook de oase en de wadi van Feiran zijn zeer de moeite waard. Feiran is de grootste oase van de Sinai en strekt zich uit over meer dan 5 kilometer. In de wadi Feiran zou Moses, volgens de overleveringen, een rots in een waterbron hebben veranderd. De oase ligt aan de voet van de Gebel Serbal, een van de hoogste bergen in de Sinai. Naast meer dan 30.000 palmen groeien er sinasappel- en citroenbomen, en verschillende soorten wilde bloemen. Aan de randen wordt de oase omgeven door hoge steile wanden, waardoor een mysterieuze en paradijselijke sfeer wordt gecreëerd. Bedoeïenen vanuit de hele Sinai komen graag naar deze oase,
en het is dan ook mogelijk om hier te overnachten.

Verder is het mogelijk de woestijn in te trekken op quads, eventuele gecombineerd met een traditionele Bedoeinenmaaltijd in een van de oasen rondom Dahab.

Ook tochten met kameel of paard en rock climbing behoren tot de mogelijkheden.
Trips en safari's