Behalve de vele bezienswaardigheden rond Dahab en verder in de Sinai, staat Dahab ook bekend als een ideale plaats voor
snorkel- en duikvakanties.

Dahab ligt aan een van de mooiste riffen van de Rode Zee. Je hoeft maar in het water te stappen om de schitterende koralen en kleurrijke vissen te bekijken. Van de eenhoornvis tot koraalduivel, van papegaaivis tot adelaarsrog, van krokodilvis tot napoleonvis, alles zul je er tegenkomen, of je nu gaat duiken of snorkelen. En met een beetje geluk kun je ook nog reuzeschildpadden en misschien zelfs dolfijnen ontmoeten.

Populaire duiklocaties in Dahab zijn de Light House, Eel Garden en Islands. Rondom Dahab zijn er ook tal van spectaculaire duik- en snorkellocaties, zoals de Canyon, de Blue Hole, de Three Pools, de Islands, de Golden Blocks en de Murray Garden.

Iets verder en daardoor beter met een boot bereikbaar liggen duikplekken zoals Gabr El Bint in het Zuiden en Ras Abu Galum in het Noorden.

Vanuit Sharm El Sheik worden duiktrips georganiseerd naar verschillende historische bootwrakken zoals die van de Thisttlegorm en naar de prachtige duikplaats in het zuiden van de Sinaï, Ras Mohammed.

In Dahab zijn er tientallen duikscholen. Deze zijn in de laatste tien jaar sterk geprofessionaliseerd. Ze hebben over het algemeen goede uitrustingen en betrouwbare instructeurs die de weg onder water goed kennen en weten waar de mooiste vissoorten zich ophouden.

Zelf hebben wij al vele jaren goede ervaringen met Bedouin Divers, de duikschool van hotel Bedouin Lodge in Mashraba.

Naast snorkelen en duiken zijn de laatste jaren ook andere watersporten in opkomst. Bij het strand in het zuiden van Dahab - de Laguna - kun je surfen, waterskieën, wakeboarden en allerlei andere watersporten beoefenen.Duiken en snorkelen