Dahab ligt in de Sinaï-woestijn in Egypte, aan de golf van Aqaba, een uitloper van de Rode Zee. Dahab ligt 1 uur rijden van het vliegveld Sharm el Sheikh (90 km). Wij kunnen vervoer per taxi voor u regelen.

Dahab ligt ook de oostkant van de Sinaï, op een zandplaat aan de rand van de bergen. Vanaf het dak van het huis kijk je op de bergen en over de zee naar Saudie-Arabië. Bij zonsopgang en -ondergang ligt er een schitterende rood-gouden gloed op het gebergte. Dahab betekent in het Arabisch dan ook 'goud'. 

Dahab was van oorsprong een Bedoeienen-nederzetting. Zo'n veertig jaar geleden onstond hierbij een hippiedorp, waar backpackers kwam relaxen. De laatste jaren is Dahab steeds populairder geworden bij toeristen, maar het behoudt toch ook zijn kleinschalige, pittoreske karakter. Grote resorts, zoals in Hurghada en Sharm el Sheikh, zijn er niet.

Aida House ligt in de oorspronkelijke Bedoeienenwijk Assalah, op ongeveer tien minuten fietsafstand van de baai waar alle winkeltjes en restaurants zitten. Die wijk wordt Masbath genoemd. Er zitten tal van winkeltjes die allerhande snuisterijen, schilderijen, parfums, sieraden, waterpijpen en kruiden verkopen. Ook zit er een supermarkt die zowel oosterse als westerse etenswaren verkoopt.Dahab - Bedouin Village